KENNIS VAN SFEER, MAKERS VAN STIJL

KENNIS VAN SFEER, MAKERS VAN STIJL

KENNIS VAN SFEER, MAKERS VAN STIJL

Onderhoud van stucwerk

Onderhoud van van wand- en vloerafwerkingen zijn logischerwijs onvermijdelijk om de levensduur van het stucwerk en afwerklagen te garanderen. Het is daarom van belang de hieronder omschreven aanbevelingen na te volgen. Het komt uw stucwerk ten goede.

Oppervlakken behandeld met was

Afhankelijk van het gebruik is dit eens in de 2 maanden in een veel belaste omgeving, tot eens in de paar jaar voor oppervlakken die nauwelijks belast worden. Oppervlakken behandeld met een was zijn enigzins beschermd (dweilproof) maar niet volledig waterdicht of bestand tegen olien etc.

Oppervlakken afgewerkt met een laklaag

De Pu coating is een zeer sterke afwerklaag die weinig onderhoud vereist. Afhankelijk van het gebruik en de intensiteit van schoonmaken is het advies om vloeren en aanrechtbladen eens in de 7 jaar een nieuwe laag PU coating aan te brengen. Voor wanden geldt dat dit eens in de 8 a 10 jaar moet gebeuren. Het bestaande oppervlak dient dan eerst ontvet, gereinigd en licht geschuurd te worden. Vervolgens kan een nieuwe laag coating worden aangebracht.

Olie:

Olie is een hele mooie natuurlijke afwerking die toegepast kan worden op BM Color oppervlakken. Ze geeft het oppervlak een fluweel zachte uitstraling en is het beschermd tegen water en lichte verontreinigingen. Groot voordeel van afwerken met olie is dat hierop amper krasjes zichtbaar worden en dat deze afwerking redelijk éénvoudig te herhalen is.

Wij adviseren deze olie afwerking niet toe te passen op werkbladen, wastafels en douchehoeken. De bescherming tegen agressieve zepen, olieen, tandpasta’s en etenswaren is laag. Hiervoor in de plaats adviseren wij bij deze toepassingen een laklaag aan te laten brengen.

Schoonmaken

Bij het onderhouden van uw wand en/of vloerafwerking moet u er rekening mee houden dat het producten zijn op kalk of microcementbasis. U moet het op dezelfde manier onderhouden als een natuurstenen vloer en dat betekent in grote lijnen dat u er géén zure reinigingsproducten op moet gebruiken zoals Antikal, Cillit Bang, azijn of andere zure producten. Mocht u deze producten toch nodig hebben om zware kalksporen te verwijderen, spoel de oppervlakken dan goed na met water zodat het schoonmaakmiddel niet op het oppervlak kan uitdrogen.

Voor het dagelijks onderhoud van een was, olie of lakafwerking adviseren wij de Finish SA zeep te gebruiken.
Dit is een witte (groene) zeep en brengt naast een goed resultaat met schoonmaken, tevens een beschermlaag aan.
Ook kunt u andere PH neutrale reinigingsmiddelen gebruiken. Let erop dat deze geen schurende middelen bevat, hiermee voorkomt u kleine krasjes in het oppervlak.

Stofzuig de vloer regelmatig. Dit gaat het eenvoudigst met een parketborstel, u voorkomt er ook krassen op de vloer mee.
Gebruik viltjes onder stoelen om krassen en geluidsoverlast door het schuiven te voorkomen. Laat water niet te lang op de vloer staan. Dit om kalkvlekken te voorkomen.

volg Amuro

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Amuro op social media